heated bed

Ik heb op de k8400 3d printer een heated bed geinstalleerd. De printer heeft op het moederbord aansluiting geplaatst voor een heated bed maar in plaats van een heated bed gebruikt een eigen buildtak laag ontworpen. Helaas heeft velleman ons het weer moeilijk gemaakt door er een te zwakke 12v power suply onder te maken. Deze heeft geen genoeg kracht om de nozzle en het bed op te warmen. Daardoor zou je het opwarmen dus moeten afwisselen, ook zou het heel lang duren om het heated bed op te warmen tot de gewenste temperatuur. Daarom heb ik gekozen om er een 12 volt power suply onder te zetten. Hieronder zal ik de onderdelen bespreken die ik heb gebruikt en hoe ik het heb geinstalleerd. Laten we beginnen met een lijst met onderdelen:

powersuply

Voor de powersuply heb ik gekozen voor een 24 volt 6,5 ampere powersuply gekozen die het makkelijk moet kunnen doen. Het is een goedkope powersuply van aliexpres voor 12 euro. De powersuply is net zo groot als de orginele powersuply dus het monteren zou niet zo moelijk moeten zijn. Hieronder is de link naar de bestelpagina.

power module

De powermodule is een essentiel onderdeel van deze setup. Dit boardje zorgt ervoor dat het 12v signaal van het moederboard een relay omswitch die vervolgens 24v doorlaad waardoor het bed opwarmd. Hiersluit je dus aan de ene kant de powersuply aan en aan de aan de andere kant het bed. De witte conector sluit je aan op het bed-heater slot op het moederbord. Ook deze is gekocht op Aliexpres en koste €1,85.  De link hieronder brengt je naar de bestelpagina.

Heated bed

Dan at last but not least het heated bed. Het is een 24v MK2B heat bed. Met al voorgesoldeerde draden en al aangesloten heat sensor. Deze aansluiting gaat direct op het moederbord van de k8400. Het is een 214x214x2 bed wat hem perfect maakt voor de k8400. Het bed kan de 100 graden halen in 5 minuten. De prijs is 8,85 met aangesloten draden en aangesoldeerde draden.

resultaat

Na het aansluiten van alle draden(schema onderaan de pagina) hoef je niks in de firmware van de printer aan te passen. Alleen moet je de begin code aan passen in het vertex repetier software om het heated bed aan te zetten aan het begin van het printje en uit te zetten aan het eind van het printje. Hieronder staan een aantal foto’s van mijn printer met het heated bed geinstalleerd.

eerste printje

Het eerste printje met het heated bed was een aangepast containertje onderaan de printer. Het originele containertje klikte in het driehoekig gat op de bodem van de printer, maar het gat is half bedekt door de nieuwe powersuply. Daarom heb ik een aangepast containertje geprint die wel in past. Hieronder ziet u de timelapse en de knop voor het downloaden van de file.

Schema