RC f1 auto

Ik heb de RC F1 auto van Daniel Noree gemaakt.  Op deze pagina kun je lezen wat je nodig hebt om de auto te bouwen. De elektronische onderdelen die ik heb gebruikt en de nieuwe updates van de auto. Laten we beginnen met de print settings die ik heb gebruikt.

Wat je moet kopen

Om de auto te kunnen bouwen heb je onderdelen nodig. Zoals ik hierboven al zei is het grotendeels filament maar om het in elkaar te zetten heb je ook 38 M3 bouten nodig en 23 M3 moertjes. Om de wielen te laten rollen heb je lagers nodig. Voor de achterwielen heb je 2x 12x18x4 lagers nodig waardoor de achteras kan draaien. De voorkant werkt anders daar gaan de lagers in de wielen. Voor de voorkant heb je 4x 8x12x3,5 lagers nodig. Voor meer informatie en spefieke details kun je hieronder de BOM lijst downloaden:

Nadat je alle producten hebt gekocht voor het bouwen van de auto heb je natuurlijk ook elektronische producten nodig die de auto laten rijden. Ik heb gekozen voor de goedkoopste producten op de markt maar toch hele goede producten die het maximale uit de auto halen.

De motor

Om te beginnen de motor. De motor is een GOOLRC 4370KV 4P aluminium Borstelloze Motor. De speed controller ook wel ESC genoemd is een GOOLRC  45A brushless speed controller. De motor is gemaakt voor 1/10 auto’s waardoor hij zonder aanpassing op de auto past. De motor+ESC is 33 euro op Aliexpress. Om de product pagina te zien kunt u hieronder klikken.

De servo

De servo regelt het stuur van de auto. Daarom is een goede servo heel erg belangrijk. Voor de servo heb ik een duurdere servo gekocht zodat ik zeker goede en nauwkeurige steuring heb. Ik heb een Turnigy ™ TSS-10HM DS Micro Servo 2.2kg / 0.12sec / 10g gekocht. De servo is precies de groote van de servo holder waardoor dit onderdeel ook weer perfect in die auto past. De servo koste 5 euro op hobbyking.

De afstandsbediening

De afstandsbediening wou ik niet te duur hebben met maar 2 kanalen en niet veel optie’s. Daarom heb ik gekozen voor de GOOLRC 2,4G TG3 zender. De zender inclusief ontvanger kost maar 21 euro en maakt hem perfect voor de auto.

De batterij + lader

De batterij was een moeilijke beslissing. De ESC kan maximaal 2 cellen(7,4v) aan, dus daar was geen twijfel over. Maar de capiciteit en de constante ontlading was een ander verhaal. Vele accu’s die ik tegen kwam waren veel te duur of te slecht. Tot ik de Turnigy 2200mAh 2S 30C Lipo tegen kwam. Deze lipo accu gaat lang mee heeft een grote constante ontlading en het formaat past net in de auto. De accu kost 10 euro. 

De banden

Met mijn printer is het helaas niet mogelijk om flexibel filament te printen daarom moest ik een andere manier verzinnen voor de banden. Eerst gebruikte ik elastiekjes om de banden( zie resultaat). Maar dat werkte niet goed de elastiekjes vlogen er bij elke bocht af. Daarom heb ik Tamiya F104 banden gekocht.  De banden passen perfect op de auto en rijden veel beter dan elastiekjes.

Het bouwen

Na het kopen van alle onderdelen kun je gaan bouwen. Het in elkaar zettten van de auto is vrij makkelijk. Je moet alleen wel wat schuren. Voor een duidelijke uitleg kun je een serie filmpjes kijken waar de maker van de auto stap voor stap uitlegt hoe je de auto in elkaar zet. 

resultaat

Een jaar later

Een jaar na het maken van deze auto is de body veranderd. De orginele kleur was uit de verkoop dus werd ik gedwongen een nieuwe body te maken. Ook heb ik een nieuwe voor en achter vleugel geprint die bij de 2019 update horen. 

Achterlicht

Recent heb ik in de auto een achterlicht gemaakt. Het is een rode 5mm led met een 150r weerstand. De led is direct aangesloten op de 5v ontvanger.  De kap is geprint in transparant PET filament.